Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl “Küresel Zorluklar: Yeni Gerçeklere Uyum” temasıyla İstanbul’da düzenlenen 16. Boğaziçi Zirvesi’ne panelist olarak katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Bolluğun Ötesinde: Dayanıklı Bir Gelecek İçin Tarımı, İklimi Ve Gıda Güvenliğini Yeniden Düşünmek” başlığıyla Eskişehir’i anlattı.
Türkiye UİP Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Tonbul’un moderatörülüğünü yaptığı oturumda, Başkan Ünlüce, Cargill CEO Murat Tarakçıoğlu, Tiryaki Agro CEO Süleyman Tiryakioğlu, ESOGÜ Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Ece Turhan, ANT CEO ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Yurdakul, UPL M. Murat Yahyaoğlu ile birlikte katılımcıların sorularını yanıtladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeleri anlatan Başkan Ünlüce, kuru tarımın da önemine dikkat çekti.
Küllüoba Höyüğü kazılarında bulunan 5 bin yıllık ekmeğin Halk Ekmek tarafından üretildiğini ifade eden Başkan Ünlüce, ekmekte kullanılan Kavılca Buğdayı tohumunun da geçtiğimiz günlerde belediye arazilerine ekildiğini anlattı.

Başkan Ünlüce, “Kuru tarımı yeniden Eskişehir’in topraklarına kazandırmak için kolları sıvadık. Çünkü bu topraklar, bereketiyle, geçmişiyle ve insanıyla buna fazlasıyla layık. Kuru tarım yaparken doğru bir yolda ilerlediğimize inanıyoruz.” diye konuştu.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 mersinhaberler.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.